16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Инициативата за засаждане на малки квартални гори печели съмишленици

В София започна нова инициатива „Гора в квартала“. Идеята е за засаждане на малки квартални гори на територията на различните райони на столицата. На 8 март, с участието на кмета Фандъкова, бе засадена първата квартална гора от 17 дръвчета от вида бреза, която се намира в район “Младост“. В подкрепа на инициативата на общината и като част от корпоративната социална отговорност в дейностите се включи и екип на голяма верига хипермаркети.

„За по-чист и зелен град продължаваме с проектите ни за засаждане на дървета в градска среда, – каза кметът Фандъкова. Продължава и засаждането на Новата гора на София. Преди няколко години през 2017г. започнахме залесяването на зелен пояс от нова гора. Първите 120 000 фиданки край „Суходол“, които засадихме заедно с хиляди доброволци, вече са красива млада гора на 225 дка. Миналата година започнахме и засаждане на втората Нова гора в землището на Негован. Предстои новият залесителен сезон“ – посочи също столичният кмет.

„Засаждаме дървета и по Програмата „Моето зелено училище, моята зелена детска градина“. Предстои и озеленяването на градинката пред хотел „Рила“, която обновяваме. Тази година Столична община ще засади около 4000 нови дървета в града – покрай улици, в паркове и междублокови пространства“ – обясни също столичният кмет.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ