34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Започна реконструкция на централния кооперативен пазар в Троян

Започна реконструкцията на централния кооперативен пазар в Троян. Строителните дейности са по проект ,,Естетизиране на облика на общинския пазар в град Троян и инфраструктурата – етапно строителство“.

„Новото пазарно пространство ще представлява едно уютно място за социални контакти на гражданите на общината, за продажба на изделия, свързани със селскостопанско производство и поддържане на градината. Ще има закрита площ, на която местните производители ще могат да продават зеленчуци и плодове“, каза кметът на общината Донка Михайлова.

Целта на проекта е изграждането на съвременен пазар с цялостен нов облик, подобрени условия на обитаване и организация в два режима на работа – в пазарен и в непазарен ден, както и достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Стойността на проекта е над 2,7 милиона лева. Финансирането е чрез дългосрочен кредит. Срокът за изпълнение на дейностите е 265 календарни дни.

Related Articles

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...

УАСГ с готовност за разкриване на филиал в Бургас

Кметът на Община Бургас Димитър Николов презентира пред ректора на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ доц. д-р арх. Гичка Кутова- Каменова и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ