7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Започна реконструкция на централния кооперативен пазар в Троян

Започна реконструкцията на централния кооперативен пазар в Троян. Строителните дейности са по проект ,,Естетизиране на облика на общинския пазар в град Троян и инфраструктурата – етапно строителство“.

„Новото пазарно пространство ще представлява едно уютно място за социални контакти на гражданите на общината, за продажба на изделия, свързани със селскостопанско производство и поддържане на градината. Ще има закрита площ, на която местните производители ще могат да продават зеленчуци и плодове“, каза кметът на общината Донка Михайлова.

Целта на проекта е изграждането на съвременен пазар с цялостен нов облик, подобрени условия на обитаване и организация в два режима на работа – в пазарен и в непазарен ден, както и достъпност на средата за хора в неравностойно положение. Стойността на проекта е над 2,7 милиона лева. Финансирането е чрез дългосрочен кредит. Срокът за изпълнение на дейностите е 265 календарни дни.

Related Articles

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....

Представят за обществено обсъждане 12 проекта за развитие на Варна

„Варна - град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ