13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

До края на март започва работата по „Зелената зона“ във Варна

До края на март започва реализацията на проекта за „Зелена зона“ за паркиране във Варна. Проектът е приет, процедира се той да бъде одобрен от КАТ и Комитета по естетизация. След избор на изпълнители на обществената поръчка започват ремонтните дейности на улици, в обхвата на зоната, за обособяване на паркоместа. Това съобщи Младен Иванов, управител на ОП „Паркинги и синя зона”.

Позволеното време за престой в зоната е 5 часа. 10 000 са определените разрешения за паркоместа за живеещите в района. 500 са местата за инвалиди. Цена за кратковременно паркиране е 1 лв за 1 час. Жителите в обхвата й ще  плащат абонамент по 5 лв. на месец за един автомобил и 10 лева за втори,  но това не им гарантира запазено място.

С тази символична такса осигуряваме разрешение за паркиране в конкретната подзона, уточни Иванов, в отговор на въпроса необходимо ли е да се плаща абонамент.

Според него въвеждането на „Зелена зона“ ще облагодетелства най-много живеещите в кв. „Чайка“. Хората там често не могат да си намерят паркоместа заради спрели в района, които искат да избегнат „Синята зона“.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ