27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Девета фотоизложба „Виж София – 15 години заедно строим за хората“

По повод Деня на строителя – Димитровден, на 18 октомври от 13 ч. на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК, ще бъде открита деветата фотоизложба „Виж София – 15 години заедно строим за хората“.

Събитието се организира от Камарата на строителите в България (КСБ) със съдействието на Столичната община (СО). Експозицията тази година е посветена на 15-ата годишнина на Камарата и на 15 г. от влизането на България в ЕС. Изложбата ще бъде открита от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев. Поканени да присъстват са кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, зам.-кметовете на СО, главният архитект на София, общински съветници, представители на фирми, членове на КСБ, възложители и изпълнители на включените обекти и др.

Фотоизложбата е съставена от 60 пана със снимки, някои от които заснети въздушно с дрон. Те показват знакови съоръжения от пътната, образователната, екологичната инфраструктура в столицата, изградени в последните 15 г. Сред тях са станциите от трите линии на метрото, Софийският околовръстен път, нови сгради на детски градини и училища, облагородени паркове и зони за отдих и др. До 31 октомври гражданите и гостите на столицата ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ