19 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Видни архитекти оценяват проектите за Водната кула в Димитровград

Едни от най-уважаваните архитекти в страната ще оценяват проектите за обновяване и преустройство на Водната кула в Димитровград, съобщиха от Общината.

Председател на журито е арх. Владимир Милков – председател на Камарата на архитектите в България. В комисията са проф. д-р арх. Тодор Булев – председател на Съюза на архитектите в България, д-р арх. Анета Василева от Университета по архитектура и геодезия-София, катедра „История и теория на архитектурата”, д-р арх. Мила Никифорова от Университета по архитектура и геодезия-София, катедра „Градоустройство”, арх. Нина Танчева – председател на РК на КАБ-Хасково, инж. Снежа Янева-Жекова – председател на Районната колегия в Хасково на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и главният архитект на община Димитровград арх. Елисавета Георгиева.

Преди дни изтече срокът за подаване на проектни предложения за идейно развитие на Водната кула в Димитровград. До 23 февруари тече обществено гласуване – на специално създадения за целта сайт гражданите могат да посочат кой проект е предпочитан от тях.

На 24 февруари – петък в зала „Гросето“ пред журито на конкурса ще бъдат представени проектите. В 16:00 часа ще бъдат обявени и наградени победителите. Тогава ще бъде открита и изложбата с проектите.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ