15 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на стойност 7,7 млн. лв.

Сградата на дома е построена през 1936 година и оттогава не е правен основен ремонт. Предстоящите строителни дейности включват реновиране на помещенията за потребителите и изграждане на стаи за рехабилитация. Ремонт ще се извърши също на хранителния комплекс и пералното помещение. Ще се облагороди и дворното пространство. Разчетите са в края на годината да започнат същинските ремонтни дейности. Те ще продължат 12 месеца, а цялата процедура с провеждането на обществената поръчка ще отнеме около 18 месеца. В момента сме на етап подаване на крайно проектно предложение, поясниха от Община Варна . Крайният срок на завършването на основния ремонт на дома е декември, 2025 г.

По време на строителните дейности всички потребители ще бъдат преместени в подходящи помещения на територията на община Варна, ангажират се от администрация и ръководството на социалното заведение.

Related Articles

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...

Изграждат преносен газопровод от Дупница до Перник

Предстои изграждането на преносен газопровод от Дупница до Перник с дължина около 53 километра, съобщават от "Булгартрансгаз". Ще се реализира вертикален газов коридор чрез изграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ