13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

С екопразник дават рестарт на системата за разделно събиране на отпадъци в Добрич

Екопразник в градската градина „Свети Георги“ в Добрич ще насърчи децата и възрастните да събират разделно отпадъците и ще даде рестарт на системата след избора на нов оператор, съобщават от общината.

Новата система за разделно събиране на отпадъците обхваща 160 точки в града, като вместо по два, както бе доскоро, вече са разположени по три цветни контейнера за събиране на хартия, стъкло, пластмаса и метали. Новият оператор ще обслужва с близо 161 000 литра вместимост на колекторите в повече от нормативното изискване.

На екопразника на 26 септември актьори от Театъра на приказката в София ще представят куклено шоу с главни герои Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които се хранят с отпадъци от опаковки. Приказните герои ще разкажат на децата как да пазят природата, като разделят отпадъците. На сцената на скейтпарка в градската градина ще излязат и фолклорният ансамбъл „Добруджа“, студиото за съвременни танци „Палитра“ и други изпълнители.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ