15 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

70% спад на пътниците в автобусния превоз

70 процента спад на пътникопотока в автобусния транспорт от началото на пандемията, отчитат от сектора. За да се върне интересът и да се повиши сигурността на пътниците в превозните средства, един от най-големите превозвачи в страната оборудва колите си с пречистващи UV системи.

„Сертификати, които са издадени от заводите производители, и тествовете на съответните системи, показват унищожаване на над 98% от микробите вътре в автобусите. Целият обем на въздуха, който е в купето на автобуса, минава през UV лъчения, които унищожават всички вируси във въздуха“, уточняват от ръководството на превозвача пред БНТ. И допълват, че са направили над половин милион лева инвестиция в пречиствателите за своите 500 автобуса.

Песимисти са обаче за скорошно раздвижване и позитивна промяна в транспортния бранш, поради страха от коронавируса и малкия брой ваксинирани хора.

Related Articles

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ