20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Отпуснаха 10 млн. лв. в подкрепа на туроператорите у нас

Министерството на туризма приключи с изплащането на 10 млн. лв. в подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Ведомството отчита засилен интерес от страна на туроператорите и туристическите агенти в страната по проекти по процедурата, която се проведе в края на декември.

Министерството на туризма одобри за финансиране 720 проектни предложения по процедурата за туроператорите и туристическите агенти по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 -2020 г.

След приключване работата на оценителната комисия за разглеждане Министерството на туризма сключи административни договори с предложените за финансиране участници по процедурата и стартираха плащания по тях.

Средствата представляват около 1% от оборотите на компаниите през 2019 г., като туроператорите и туристическите агенти получиха помощ от 51 лв. до 371 000 лв. в зависимост от декларирания им оборот, посочват от ведомството.

 

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ