13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Започна подготовката за залесяване на парк „Боровец“ в Ямбол

Служители на Общинско предприятие „Паркове, зони за отдих и спорт“ започнаха подготовка на терена в лесопарк „Боровец“ за предстоящото залесяване. То е планирано за 23 януари, като ще бъдат засадени 5600 фиданки.

Изкопани са над 1000 отвори за растенията, като работата продължава в часовете, в които температурите в района са над нулата.

Припомняме, че по молба на кметството в Ямбол в началото на годината бяха дарени 5000 дръвчета цер и 600 фиданки бор от доброволческата инициатива „Гората.бг“, които предстои да бъдат залесени в края на седмицата.

В началото на месец декември бяха засадени черен бор и хималайски кедър. Администрацията в града апелира гражданите да се включат в предстоящата залесителна акция, за да бъде облагородено едно от най-обичаните и предпочитани за отдих места в града – Лесопарк „Боровец“.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ