20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Започва основен ремонт на жп гара Ихтиман

Стартират ремонтните дейности, свързани с основния ремонт на жп гара Ихтиман. Реконструкцията на зданието е част от проекта за цялостното обновяване на жп линията София – Пловдив на НКЖИ.

Проектът предвижда премахване на част от сградата на гарата /бившия ресторант/ и цялостен ремонт на останалата част и прилежащото пространство. Целта е да бъдат напълно реновирани както чакалнята и помещенията за служителите, така и пероните. Ще бъде изграден и нов гаров площад.

В момента гарата е заградена и се подготвя за строителството. По план трябва да приключи до септември 2024 г. Най-вероятно обаче работата ще продължи още две години след това тъй като изпълнението на обществената поръчка на НКЖИ се забави – трябваше да стартира на 20 юли 2020 г., но нуждата от отчуждаване на имоти отне две години.

От общинската администрация уверяват, че ремонтът на жп гарата няма да попречи на потока от пътници.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ