19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

9 свищовски села са с ново улично осветление

В изпълнение на програмата за енергийна ефективност, вече девет населени места в община Свищов са с нови улични LED осветителни тела, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

1700 енергоспестяващи лампи са инсталирани в селата Алеково, Александрово, Горна Студена, Деляновци, Ореш, Совата, Хаджидимитрово и Червена, като в село Вардим още през 2019 година бе реализиран пилотен проект, с който се намалиха енергийните разходи, разходите за поддръжка и консумативи на уличното осветление.

Средствата за подмяна на уличното осветление, в размер на 250 хиляди лева, са осигурени от бюджета на община Свищов, във връзка с програмата за постигане целите и въвеждане мерки за енергийна ефективност.

За останалите населени места и град Свищов има изготвен проект, който се очаква през следващата година да бъде финансиран от Плана за възстановяване и „Зелената сделка“ на ЕК – България.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ