20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Боровец и Банско в топ 5 на най-добрите курорти в Източна Европа

Боровец и Банско се наредиха съответно на второ и пето място в класация на най-добрите ски курорти в Източна и Югоизточна Европа на онлайн изданието Emerging Europe.

За Банско се посочва, че е оживено градче и културен център от векове, далеч преди съвременността да го превърне в ски курорт. Градът запазва историческия си център, което го отличава от повечето ски курорти в региона, заради което предлага и повече разнообразни активности – възможност за посещение на музеи, етнографски центрове и т.н.

Пистите са с дължина близо 70 км, най-подходящи са за средно и много напреднали скиори, на голяма надморска височина и разполагат с машини за сняг. Недостатъкът е, че достъпът до ски зоната от града е само чрез един кабинков лифт, за който се образуват твърде големи опашки и често се чака и повече от час.

Склоновете в Боровец са разделени на две отделни ски зони, които предлагат дълги писти, подходящи за начинаещи и средно напреднали скиори. Общо има около 50 километра писти, обикновено безупречно поддържани и обслужвани от лифтова система, посочва изданието.

И акцентира, че настаняването е отлично с безброй възможности за хранене, като е на малко повече от час разстояние от столицата София.

На първо място в класацията на изданието е поставен грузинският курорт Гудари.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ