11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и облагородяване на терена около паметника на 6 артилерийски полк, което ще отнеме около седмица.

Строителните дейности започнаха през октомври 2023 г. Изградиха се канализация и водопровод, велоалея, извърши се асфалтиране. Монтирани са камери за видеонаблюдение и осветление, засадена е растителност.

Новата улица, която преминава през бившите поделения, ще разтовари трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. Наблизо е предвиден терен за преместване на пожарната. Ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината реставрира. Новоизграденият участък е с дължина от близо 300 метра.

Related Articles

Качествената работа, сроковете и прозрачността в обществените поръчки обсъдиха кметът на София и КСБ

Кметът на София Васил Терзиев и представители на Камарата на строителите в България проведоха работна среща в края на изминалата седмица. На нея столичният...

Френски студенти изготвят проекти за рехабилитация на сгради в община Царево

Френски студенти ще изготвят безвъзмездно проекти за рехабилитация на сгради в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец. Тяхната ръководителка арх. Цвета Сурчева е преподавател по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ