19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и облагородяване на терена около паметника на 6 артилерийски полк, което ще отнеме около седмица.

Строителните дейности започнаха през октомври 2023 г. Изградиха се канализация и водопровод, велоалея, извърши се асфалтиране. Монтирани са камери за видеонаблюдение и осветление, засадена е растителност.

Новата улица, която преминава през бившите поделения, ще разтовари трафика от кръстовищата на „Розова градина“ и „Илинденско въстание“. Наблизо е предвиден терен за преместване на пожарната. Ще има и достъп до паметника на Шести артилерийски полк, който Общината реставрира. Новоизграденият участък е с дължина от близо 300 метра.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ