12 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60 зарядни станции за бавно зареждане, монтирани в депото на общинската фирма „Градски транспорт”. Два броя зарядни станции са поставени на обръщачите „Владиславово“ и „Почивка“, които се явяват последните спирки на повече от 70% от автобусните линии в транспортната схема.

Новите возила са модерно оборудвани и са удобни за пътниците. Използването им води до опазване на околната среда чрез значително намаляване на фините прахови частици и на нивата на азотни оксиди във въздуха.

Електрическите автобуси са доставени по проект „Екологично чист транспорт за Варна“, който Общината реализира по оперативна програма „Околна среда“. Стойността на проекта е 84,8 млн. лв., от които 70 млн. лв. – безвъзмездна финансова помощ.

Related Articles

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ