12 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно. Обновяването на сградата ще възроди това място като център за младежка култура и образование. Ремонтът започна в началото на февруари. Проектното решение запазва основните параметри на обекта, а строителните работи включват дейности по покрив, фасади, дограма, открити тераси, вътрешни строително-монтажни работи, достъпна среда, нова електрическа и аудио инсталация, система за видеонаблюдение и др. Заложени са съвременни технологични решения и материали. Планирано е и закупуване и доставка на оборудване и обзавеждане.

Снимки: Община Ямбол

Пред входа на Младежки център „Георги Братанов“ ще бъде обособено ново пространство за временна лятна сцена, в непосредствена близост с градския парк. Предвижда се също реновиране на прилежащото пространство пред сцената, река Тунджа, парка и Спортна зала „Диана“, така че да са естествен завършек на потока от граждани и гости на града по ул. „Г.С. Раковски” и ул. „Цар Освободител”.

Related Articles

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ