16 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

С нови пейки облагородяват района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Габрово

Общинското предприятие „Благоустрояване“ в Габрово изработи и монтира десет нови пейки, които допълват облагороденото пространство в района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Новите съоръжения се състоят от дървени и метални елементи. Материалът е добит от премахнати опасни дървета на територията на общината, където част от дървесината е била годна за употреба.

През последните години в отдел „Строителство“ към ОП „Благустрояване“ има функционираща дърводелска работилница, където се изработват различни елементи за нуждите на градската среда.

Припомняме, че през 2019 в същия общински мебелен цех бяха изработени съоръженията за игра и обучение на домашни любимци. Новите придобивки бяха разположени в специално изградения парк за свободно разхождане на животни, намиращ се на ул. „Кожарска“.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ