13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

С нови пейки облагородяват района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Габрово

Общинското предприятие „Благоустрояване“ в Габрово изработи и монтира десет нови пейки, които допълват облагороденото пространство в района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Новите съоръжения се състоят от дървени и метални елементи. Материалът е добит от премахнати опасни дървета на територията на общината, където част от дървесината е била годна за употреба.

През последните години в отдел „Строителство“ към ОП „Благустрояване“ има функционираща дърводелска работилница, където се изработват различни елементи за нуждите на градската среда.

Припомняме, че през 2019 в същия общински мебелен цех бяха изработени съоръженията за игра и обучение на домашни любимци. Новите придобивки бяха разположени в специално изградения парк за свободно разхождане на животни, намиращ се на ул. „Кожарска“.

Related Articles

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ