16 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Възстановява се движението по ремонтираната част от ул.“Eзерата“

Започва третият етап от реконструкцията на „Чепинско шосе“

На 11 юли, вторник, се отваря за движение ул. “Eзерата“ от кръстовище с ул. „Чепинско шосе“ до моста над р. Лесновска при с. Негован в район „Нови Искър“. Това е вторият етап от ремонта по съществуващо положение на „Езерата“, съобщават от Столичната община.

Улицата е с дължина около 3.2 км. Изцяло е ремонтирано платното за движение с ширина 7 м и двустранни стабилизирани банкети по 1.25 м. Продължават довършителните работи по отводняване на прилежащите територии и предстои полагането на износващ пласт асфалт и полагането на хоризонтална маркировка.

Изпълнена е нова настилка за категория на движение „тежко“ и вертикална сигнализация.

Също на 11 юли 2023 г. започва ремонт на ул. „Чепинско шосе“ в участък от възела със Северна скоростна тангента до кръстовище с ул. „Езерата“, като ул. “Чепинско шосе“ в посочения участък ще бъде затворена за движение. Това е третия етап от ремонта по съществуващо положение на улица „Чепинско шосе“ в участъка от началото на регулацията на с. Чепинци до ЖП прелез на ул. „Жак Дюкло“, район „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Осигурени са обходни маршрути през с. Чепинци, с. Негован, с. Световрачене, Столичен околовръстен път и възела със Северна скоростна тангента. При този етап се въвеждат промени на маршрута автобусни линии № 18, №20 и №24 през с. Негован, с. Световрачене, с. Кубратово, при което се отварят нови автобусни спирки на градския транспорт.

Снимка: Столична община

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ