12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Възстановява се движението по ремонтираната част от ул.“Eзерата“

Започва третият етап от реконструкцията на „Чепинско шосе“

На 11 юли, вторник, се отваря за движение ул. “Eзерата“ от кръстовище с ул. „Чепинско шосе“ до моста над р. Лесновска при с. Негован в район „Нови Искър“. Това е вторият етап от ремонта по съществуващо положение на „Езерата“, съобщават от Столичната община.

Улицата е с дължина около 3.2 км. Изцяло е ремонтирано платното за движение с ширина 7 м и двустранни стабилизирани банкети по 1.25 м. Продължават довършителните работи по отводняване на прилежащите територии и предстои полагането на износващ пласт асфалт и полагането на хоризонтална маркировка.

Изпълнена е нова настилка за категория на движение „тежко“ и вертикална сигнализация.

Също на 11 юли 2023 г. започва ремонт на ул. „Чепинско шосе“ в участък от възела със Северна скоростна тангента до кръстовище с ул. „Езерата“, като ул. “Чепинско шосе“ в посочения участък ще бъде затворена за движение. Това е третия етап от ремонта по съществуващо положение на улица „Чепинско шосе“ в участъка от началото на регулацията на с. Чепинци до ЖП прелез на ул. „Жак Дюкло“, район „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Осигурени са обходни маршрути през с. Чепинци, с. Негован, с. Световрачене, Столичен околовръстен път и възела със Северна скоростна тангента. При този етап се въвеждат промени на маршрута автобусни линии № 18, №20 и №24 през с. Негован, с. Световрачене, с. Кубратово, при което се отварят нови автобусни спирки на градския транспорт.

Снимка: Столична община

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ