22 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

Правителството насочва €350 млн. евросредства за компенсации за потребители на енергия

Министерският съвет реши 350 млн. евро от бюджета на оперативните програми за периода 2014 – 2020 г. да бъдат насочени за покриване на енергийните нужди на бизнеса и крайните потребители.

Компенсациите се отпускат чрез прилагане на т.нар. Инструмент SAFE, създаден на европейско ниво. Той е в подкрепа на малките и средни предприятия и уязвимите домакинства, които са особено засегнати от увеличете цени на енергията в контекста на войната в Украйна.

За целта ще бъде използвано европейско финансиране от бюджета на шест оперативни програми – ОП „Иновации и конкурентоспособност“, ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ОП „Околна среда“ ОП „Региони в растеж“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и ОП „Добро управление“.

Related Articles

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ