12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Плевен приключи успешно проект за екологосъобразен обществен транспорт

Община Плевен приключи успешно изпълнението на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен електротранспорт в Плевен“. Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България. Постигането на изцяло екологично чист масов градски обществен транспорт с нулеви вредни емисии, намаляването на шума и вибрациите, опазването на околната среда, както и повишаване на използването на обществения транспорт са достигнатите цели от проекта, каза заместник-кметът „Проекти и хуманитарни дейности“ Стефан Милев. Той подчерта и факта, че мрежата е допълнена и разширена с три нови основни градски линии.

Според Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен, предимствата на новите превозни средства са по-лесната им поддръжка и по-рядкото им авариране, по-лесното намиране на квалифицирани шофьори, както и намалената консумация на енергия.

По проекта са доставени 14 броя нови електрически автобуси „Соло“ и 14 броя бавнозарядни станции към тях. Инвестицията е за 15 128 940, 40 лв.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ