22 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

КЦМ подписа 12-годишен договор за зелен ток от соларен парк в Русенско

Пловдивският Комбинат за цветни метали подписа договор за доставка на зелена електроенергия, информират от предприятието. Контрактът е за 12 години и е сключен с компанията „Енери“, която започва да строи нова слънчевата мощност. Очаква се до средата на 2024 г. тя да заработи в русенската община Ценово.

Количеството за КЦМ се равнява на 10 процента от средногодишното потребление на ток на предприятието за производство на олово и цинк. Изграждането на соларния парк ще е съпътствано с прилагането на мерки за възстановяване на биоразнообразието и засаждане на специфични култури между соларните панели.

В определени моменти на годината бъдещата слънчева мощност ще може да покрива и до 30 процента от дневните нужди на предприятието в Пловдив.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ