14 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

КЦМ подписа 12-годишен договор за зелен ток от соларен парк в Русенско

Пловдивският Комбинат за цветни метали подписа договор за доставка на зелена електроенергия, информират от предприятието. Контрактът е за 12 години и е сключен с компанията „Енери“, която започва да строи нова слънчевата мощност. Очаква се до средата на 2024 г. тя да заработи в русенската община Ценово.

Количеството за КЦМ се равнява на 10 процента от средногодишното потребление на ток на предприятието за производство на олово и цинк. Изграждането на соларния парк ще е съпътствано с прилагането на мерки за възстановяване на биоразнообразието и засаждане на специфични култури между соларните панели.

В определени моменти на годината бъдещата слънчева мощност ще може да покрива и до 30 процента от дневните нужди на предприятието в Пловдив.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ