13 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Община Мездра постави 130 контейнери за разделно събиране на отпадъци

Oбщина Мездра постави 130 кафяви контейнери в града и околните села. Съдовете са с вместимост 1,1 куб. м., като 98 от тях са предназначени за разделно събиране на зелени и градински отпадъци, а останалите 32 – за разделно събиране на хранителни и кухненски (биоразградими) отпадъци. Контейнерите ще бъдат обслужвани от специализиран сметоизвозен автомобил за биоотпадъци.

Дейностите се изпълняват по Проект „Изграждане на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци – регион Враца“. Финансирането е по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

За удобство на гражданите, върху контейнерите са залепени информационни стикери, които указват какъв тип отпадъци могат да бъдат събирани в тях.

Община Мездра призовава гражданите да не изхвърлят в кафявите контейнери строителни и смесени битови отпадъци, текстил, гума, кожа и др.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ