14 C
Пловдив
понеделник, май 13, 2024

Ученици изписаха глаголицата на пано от 1 декар

Глаголицата, създадена от Константин-Кирил Философ, беше изографисана на централния площад “Велбъжд” в Кюстендил.То е изработено от ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, което отбеляза своята 203-а годишнина. Цветното пано е с размер от 1 декар и е изпълнено от пластмасови капачки.

Ръководител на проекта е художникът и педагог Евгени Серафимов, а в направата на композицията участват възпитаниците на най-старото кюстендилско училище. 900 ученици изработват 30-те букви, като всеки клас прави по една буква от общата азбука.

“Това, че си най-старото училище, те задължава да бъдеш и най-модерното”, коментира преподавателят.

За изработването на паното са събрани 200 чувала пластмасови капачки от бутилки, които са били разделени по цветове, разказаха организаторите. Събраните тонове капачки след развалянето на паното ще бъдат предадени благотворително за купуването на детска линейка.

Related Articles

Северозападна България с най-малко новопостроени жилища

Северозападният район на страната е с най-малко новопостроени жилища към четвъртото тримесечие на 2023 година. Те са общо 175, като във Видин са само...

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ