13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Ремонти по международния път Кюстендил – ГКПП Олтоманци

Започнаха частични ремонти на дългия около 35 километра международен път Кюстендил – ГКПП Олтоманци (до границата на България със Сърбия). Финансирането е от Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ). Трасето не е от най-натоварените, но на места пътното платно е компрометирано, споделиха пред БНР пътуващи към и от Босилеград и Сърбия.

Ремонтите се извършват от „Пътно поддържане“- Кюстендил. Те трябва да приключат до края на май. Фирмата прави и зимното почистване на трасето. Управителят на дружеството инж. Милчо Георгиев обясни, че ще бъдат изкърпени около 10 хиляди квадрата.

От години има одобрен проект за цялостна рехабилитация на пътя Кюстендил – ГКПП Олтоманци. Той все още не се реализира заради проблем с подмяната на около 2 километра водопровод за село Соволяно – пътят минава през центъра му и първо трябва да се положат тръбите за ВиК мрежата, а след това да се преасфалтира и пътното платно.

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ