25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Изграждат нови трамвайни релси в столичния квартал “Княжево“

Реконструкцията на трамвайната линия по бул. „Цар Борис III“ навлиза в нов етап. Започва ремонтът на трамвайните релси в обхвата на пътните платна при трамвайното обръщателно ухо в кв. “Княжево“. За целта автомобилното движение по бул. „Цар Борис III“ между ул. “Люлински път“ и ул. „Преслав“ ще бъде стеснено. Движението ще се осъществява в една лента двупосочно и ще бъде регулирано чрез светофарна уредба. Това съобщи заместник-кметът на София по направление обществено строителство инж. Ангел Джоргов.

Ще бъде стеснен участък от около 150 метра. Автобусната спирка на А59 и А5ТМ посока „Център“ се измества със 100 м в посока ул. “Люлински път“.

Очакваме работата на това място да продължи около два месеца, уточни още инж. Джоргов. Той призова хората да използват обходни маршрути за времето на ремонтните дейности.

Възможните обходни трасета са: по ул. “Панорамен път“, през кв. „Княжево“ и ул. “Любляна“. Гражданите, които пътуват от Перник, могат да използват автомагистрала „Струма“.

Ремонтът на трамвайното трасе в района е съчетан с изпълнението на строителните дейности по пътя през Владая, които започнаха преди дни по проект на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Успоредно с новия релсов път по бул .“Цар Борис III“ в кв. “Княжево“ ще се обнови и пътната настилка в района на обръщателното трамвайно ухо. Ще се изпълни и ново осветление и тротоари.

Related Articles

Общините ще могат да станат бенефициенти за индустриални зони

Корекции в програма “Развитие на регионите” 2021-2027 е внесъл като предложение кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той анонсира какви програми за финансиране и...

Трамвай на приказките се движи вече в София

Трамвай на приказките вече се движи по столичните улици. Мотрисата е изрисувана с приказни герои от младите таланти от класовете по изобразително изкуство на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ