27 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Ученици от цялата страна в надпревара за приза „Най-добър млад строител“

Домакин бе бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

Над 80 ученици, участници от общо 17 отбора от страната мериха сили в надпреварата „Най-добър млад строител“. Победителите в регионалните кръгове на състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката, се събраха за финал в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в Бургас.

Те се състезават в дисциплините „Геодезия“, „Сухо строителство“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“. Вторият етап на надпреварата са практическите състезания, в които учениците трябва да демонстрират своите реални умения.

Ученическото състезанието „Най-добър млад строител“ беше открито с тържествена програма пред Експозиционен център „Флора Бургас“. Официални гости на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Общината Тихомир Райчев. Сред гостите присъстваха още представители на фирми от училищното настоятелство и от Камарата на строителите.

Снимки: Община Бургас

Related Articles

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ