20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Ученици от цялата страна в надпревара за приза „Най-добър млад строител“

Домакин бе бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

Над 80 ученици, участници от общо 17 отбора от страната мериха сили в надпреварата „Най-добър млад строител“. Победителите в регионалните кръгове на състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката, се събраха за финал в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в Бургас.

Те се състезават в дисциплините „Геодезия“, „Сухо строителство“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“. Вторият етап на надпреварата са практическите състезания, в които учениците трябва да демонстрират своите реални умения.

Ученическото състезанието „Най-добър млад строител“ беше открито с тържествена програма пред Експозиционен център „Флора Бургас“. Официални гости на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Общината Тихомир Райчев. Сред гостите присъстваха още представители на фирми от училищното настоятелство и от Камарата на строителите.

Снимки: Община Бургас

Related Articles

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ