12 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Ямбол: Започна полагане на нова пътна маркировка

Започна поетапното полагане на нова пътна маркировка по уличната градска мрежа на Ямбол. Обновяват се пешеходни пътеки и хоризонтална маркировка на различни места. Полагането на нова пътна маркировка ще обхване целия град, информират от администрацията.

С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата с най-интензивен трафик на коли и пешеходци.

По график в близко време ще бъдат маркирани и второстепенните улици, както и участъци с нарушена поради аварии на ВиК мрежата маркировка.

Маркировъчната боя, която се използва, е студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време и неблагоприятни климатични условия.

Дейностите са част от ежегодното реновиране на пътната маркировка в града. От Община Ямбол призовават шофьорите да преминават с повишено внимание в участъците, където се работи.

Related Articles

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ