9 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Ямбол: Понижават нивото на р.Тунджа заради строеж

Заради ремонта на Младежки дом „Георги Братанов“ в Ямбол нивото в бетонираното корито на река Тунджа ще бъде понижено, информират от администрацията в града.

Строителните дейности на обекта налагат нивото на водата да се намали от 50 до 80 сантиметра, за да бъде монтирано скеле, нужно за строителните работи. Нивото на водата ще остане по-ниско до момента, в който изпълнителят напредне със строителните дейности. Община Ямбол отбелязва, че понижението на нивото на водата няма да доведе до опасност за флората и фауната в речното корито.

Припомняме, че преди десет дни се проведе официална церемония „Първа копка“ за започване на строително-монтажните дейности по проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“. Срокът за изпълнение е до 21 декември 2023 година.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ