22 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Ямбол: Понижават нивото на р.Тунджа заради строеж

Заради ремонта на Младежки дом „Георги Братанов“ в Ямбол нивото в бетонираното корито на река Тунджа ще бъде понижено, информират от администрацията в града.

Строителните дейности на обекта налагат нивото на водата да се намали от 50 до 80 сантиметра, за да бъде монтирано скеле, нужно за строителните работи. Нивото на водата ще остане по-ниско до момента, в който изпълнителят напредне със строителните дейности. Община Ямбол отбелязва, че понижението на нивото на водата няма да доведе до опасност за флората и фауната в речното корито.

Припомняме, че преди десет дни се проведе официална церемония „Първа копка“ за започване на строително-монтажните дейности по проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“. Срокът за изпълнение е до 21 декември 2023 година.

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ