20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Катар дарява жилищни контейнери от Световното на Турция и Сирия

Катар изпраща спешно жилищни контейнери, ползвани по време на Световното първенство по футбол, на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Първа партида от 10 000 контейнера вече се транспортира до най-засегнатите райони.

“Предвид неотложните нужди на двете държави за настаняване на хората останали без жилища, решихме да изпратим там контейнери и каравани, като по този начин ще окажем незабавна и необходима подкрепа на населението“, заяви пред Франс прес говорител на катарските власти.

Контейнерите са оборудвани изцяло с най-необходимото за живот. Те са били ползвани през ноември и декември за хотелско настаняване на фенове, пристигнали за мачовете, по време на футболната надпревара на Мондиала в Катар.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ