11 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Айтос, Карнобат и Камено с общ зелен проект

Изграждане на зелени острови и спирки, монтиране на контейнери за компост са част от дейностите, които ще се реализират по проект, спечелен от общините Айтос, Камено и Карнобат. Финансирането е по програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“, каза заместник-кметът на община Айтос Марияна Димова, цитирана от БНР.
Програмата се реализира по финансовия механизъм за европейско икономическо пространство и е съфинансирана от нашата държава. Водеща организация по проекта е Община Карнобат, която очаква покана за сключване на договора.
Общият бюджет на програмата е близо 15 млн. и 300 хиляди евро. Целта й е да подобри околната среда и да намали ефекта от замърсяването й.

Related Articles

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...

Без хипермаркети и шумни заведения в жилищни сгради

Пуснаха нова наредба за обществено обсъждане Нова наредба за устройството на урбанизираните територии предвижда какви точно търговски обекти могат да се откриват в жилищни сгради....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ