19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

На кръгла маса: Обсъждат минералното богатство на България

Кръгла маса на тема „Старите минерални бани на България – потенциал и перспективи“ще се проведе на 24 януари 2023 г. от 14 до 18 часа в зала Изток, Народно събрание.

На събитието, организирано с активната подкрепа на Българска асоциация за термално наследство (БАТН), са поканени компетентните органи на централната и местна власт, експерти от сферата на околната среда и водите, здравеопазването, културата и туризма, представители на гражданския сектор.

Целта е да се обсъдят перспективите от различните гледни точки и да се намери обща визия за използване на пълния потенциал на българските минерални бани. Да се компенсира противоречието между стойността на природния ресурс, ползван с хилядолетия и неговото управление днес, като се постигне политическа нагласа и воля за промяна.

Като прелюдия към кръглата маса в Народно събрание ще бъде открита изложба „Минералните бани на София. Символ и спасение“ с фотоси на Zdravko Yonchev Photography на 12 януари от 11.30 ч.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ