13 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Доходност: Най-солидният инвестиционен актив остават офисите

Наемите на офис площите отбелязват плавно възстановяване след времето на пандемията. Те остават и най-солидният инвестиционен актив, независимо от несигурността на пазара. Това показва анализът на консултантската компания за бизнес имоти Cushman&Wakefield Forton за първата половина на 2022 г. От компанията отбелязват и известно раздвижване в сегмента на търговските площи, както и продължаващ интерес към придобиване и развитие на логистични проекти.

Сделките с офис площи доминират целия регион на Централна и Източна Европа през първата половина на годината, тъй като предлагат относителна стабилност в общата несигурност, обобщават от консултантската компания.

Според статистиката през първото тримесечие на 2022 г. офис имотните сделки са формирали почти 44% от общия обем на пазара при 36% за търговските площи и едва 13% дял на транзакциите с индустриални и логистични обекти.

Related Articles

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна...

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ