16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Доходност: Най-солидният инвестиционен актив остават офисите

Наемите на офис площите отбелязват плавно възстановяване след времето на пандемията. Те остават и най-солидният инвестиционен актив, независимо от несигурността на пазара. Това показва анализът на консултантската компания за бизнес имоти Cushman&Wakefield Forton за първата половина на 2022 г. От компанията отбелязват и известно раздвижване в сегмента на търговските площи, както и продължаващ интерес към придобиване и развитие на логистични проекти.

Сделките с офис площи доминират целия регион на Централна и Източна Европа през първата половина на годината, тъй като предлагат относителна стабилност в общата несигурност, обобщават от консултантската компания.

Според статистиката през първото тримесечие на 2022 г. офис имотните сделки са формирали почти 44% от общия обем на пазара при 36% за търговските площи и едва 13% дял на транзакциите с индустриални и логистични обекти.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ