14 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Правят „зелена“ трамвайна линия в София

Започна поставянето на тревни чимове в новия линеен парк по продължението на бул. „Македония“ в София. Проектът е на френското бюро „Вилмот архитекти“. Покрай релсите между пл. „Руски паметник“ и бул. „Христо Ботев“ предстои да бъдат засадени над 1500 кв. м култивирана трева, която ще завършва цялостната композиция на пространството, превръщайки го в „зелен остров“.

Визуализация- Столична Община

Част от растителността в парка е вече посадена. Инфраструктурно са оформени пероните, пешеходните алеи и велоалеята. След като се монтира парковата мебел в специализираните кътове за отдих, зелената зона ще получи своя цялостен облик, коментират от Столична община.

В пространството между спирките бул. „Македония“ и „Руски паметник“ има над 150 нови дървета от вида липа, над 10 000 храсти и цветя. Непосредствено преди откриването на строителната площадка 32 от дърветата, които попадаха в обхвата на ремонта, бяха извадени със специализирана техника и преместени в Южния парк.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ