12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Доизграждат храм, започнат преди 15 години в Бобов дол

Община Бобов дол заложи средства за доизграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на миньорския град, информира БНР. Строежът на църквата е започнат през 2006 г., но по редица причини е все още във фаза „груб строеж“.

Това е вторият храм в Кюстендилско, изграждан от Общината. Първият – „Св. Петка“ – се намира в Невестино. Той беше осветен през лятото на миналата година.

Изграждането на храма „Св. Богородица“ в центъра на Бобов дол е благословено от двама патриарси – техни светейшества Максим и Неофит.

Повече от десетилетие обаче е само на основи – на около 160-170 кв. метра. През 2016 година строителството на храма беше възобновено, но пак спря.

Всички документи за изграждането на черквата са вече с изтекъл срок, затова се е наложило да се вадят нови документи. На този етап Общината има готовност храмът да бъде довършен.

Related Articles

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ