13 C
Пловдив
неделя, май 12, 2024

Ключово кръстовище в Перник ще бъде преустроено в кръгово

Едно от основните кръстовища в Перник ще бъде преустроено в кръгово. Причината е, че заради пресичането на основни пътни артерии, трафикът там е изключително натоварен. Образуват се и големи задръствания, особено в пиковите часове.

Кръстовището е разположено между кварталите „Твърди ливади” и „Димова махала” – на входа на Перник откъм републиканския път София – Перник – Радомир.

Две от пресичащите се улици „Юрий Гагарин” и „Св. Св. Кирил и Методий” са част от първостепенната улична мрежа и са основни пътни артерии в града, като в участъка на кръстовището ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ съвпада с трасето на републиканския път Перник – Брезник.

Община Перник е обявила обществена поръчка за инженеринг – проектиране и строителство на кръговото кръстовище с прогнозна стойност 894 166 лв. Северозападно от кръстовището е планиран паркинг с площ 800 кв. м, а срещу него – улица за достъп до съществуващите сгради.

Related Articles

Архитекти и инженери дискутираха предизвикателствата по пътя към хармонична жизнена среда

Сдружение с нестопанска цел „Алианс за висока строителна култура“ (АВСК) организира международна конференция на тема „Професионални задачи на архитектите и инженерите за създаване на...

Клубът на младия архитект във Варна с Pop-up базар „Бетонови емоции“

Събитието ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради Pop-up базар "Бетонови емоции" ще се проведе на 11 май във Варна. В продължение...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ