14 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

КАБ с пресконференция на тема „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“

Пресконференция на Камарата на архитектите в България ще се проведе на 4 февруари от 11 часа в сградата на БТА. Темата е „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“.

Участници ще бъдат арх. Владимир Милков, председател на УС на КАБ, проф. д-р арх. Борислав Борисов, зам.-председател на УС на КАБ, Борис Милчев, юридически съветник на КАБ.

Припомняме, че преди дни в писмо до президента Румен Радев, организацията поиска налагане на вето и връщане за ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Част от мотивите на камарата са, че приетият Закон съдържа множество разпоредби, които затрудняват инвестиционния процес, усложняват и оскъпяват административното обслужване, нарушават основни принципи на отношенията в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството и влошават се условията за упражняване на професията „архитект“.

Related Articles

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ