15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60 зарядни станции за бавно зареждане, монтирани в депото на общинската фирма „Градски транспорт”. Два броя зарядни станции са поставени на обръщачите „Владиславово“ и „Почивка“, които се явяват последните спирки на повече от 70% от автобусните линии в транспортната схема.

Новите возила са модерно оборудвани и са удобни за пътниците. Използването им води до опазване на околната среда чрез значително намаляване на фините прахови частици и на нивата на азотни оксиди във въздуха.

Електрическите автобуси са доставени по проект „Екологично чист транспорт за Варна“, който Общината реализира по оперативна програма „Околна среда“. Стойността на проекта е 84,8 млн. лв., от които 70 млн. лв. – безвъзмездна финансова помощ.

Related Articles

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ