32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60 зарядни станции за бавно зареждане, монтирани в депото на общинската фирма „Градски транспорт”. Два броя зарядни станции са поставени на обръщачите „Владиславово“ и „Почивка“, които се явяват последните спирки на повече от 70% от автобусните линии в транспортната схема.

Новите возила са модерно оборудвани и са удобни за пътниците. Използването им води до опазване на околната среда чрез значително намаляване на фините прахови частици и на нивата на азотни оксиди във въздуха.

Електрическите автобуси са доставени по проект „Екологично чист транспорт за Варна“, който Общината реализира по оперативна програма „Околна среда“. Стойността на проекта е 84,8 млн. лв., от които 70 млн. лв. – безвъзмездна финансова помощ.

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ