24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

100 нови електрически велосипеда са на разположение на бургазлии

Община Бургас закупи 100 електрически велосипеда, които могат да бъдат използвани на територията на града. Те са с олекотена алуминиева конструкция, което ги прави изключително лесни за каране и освен като електрически, могат да бъдат ползвани и механично чрез въртене на педалите. За удобство на жителите и гостите на Бургас, превозните средства са разположени на ключови точки в различни части на града.

В Морската градина има 4 велостанции за наемане на електрически велосипеди, които се намират до КЦ „Морско казино“, Флората, зад Графична база и до х-л „Приморец“.

Останалите пунктове са в парка на ж.к. „Славейков“ до бул. „Тракия“, в ж.к. „Зорница“ /Двете брези/, пред Младежкия културен център, жп гарата и скейт парка в ж.к. „Изгрев“.

Наемането на електрически велосипед става чрез мобилното приложение „Burgas Bikes“. След сканиране на QR код, то лесно и бързо може да бъде свалено на мобилен телефон и след кратка регистрация да се пристъпи към наемане.

В електронната платформа всеки ще може да разгледа специалната карта, на която са отбелязани свободните превозни средства, както и да се направи резервация за наемане на велосипед.

Приложението ще дава още информация за тарифите и таксите за предоставяната услуга, както и възможност за плащане с дебитна или кредитна карта. За да се избегне безразборното им оставяне на различни места в града, колелата ще могат да се връщат само на специализираните площадки.

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

На среща: Представят стъпките на България в енергийния преход към климатична неутралност

Хабитат България работи за ускоряване на енергийното обновяване на жилищата и преодоляването на енергийната бедност на домакинствата, в рамките на новите климатични политики и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ