15 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока за енергийна ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост. Контрактите са с община Свищов и са за близо 18 млн. лв., става ясно от съобщение на МРРБ.

Аргументът да се подпишат договорите с община Свищов е, че тя е била първата, която е подала проектни предложения по процедурата.

Споразуменията с етажните собствености вече са факт, в ход е обявяването на процедурата за обществените поръчки за избор на изпълнители на строителите дейности.

Очакванията са до началото на лятото работата да започне, ако няма обжалвания на процедурите, коментират от администрацията на кмета. Общината е подала проектни предложения за общо 36 сгради, от които са одобрени 19 блока за близо 30 млн. лева, какъвто е бил лимитът на общината.

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ