14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

1/3 от разширението на метрото през „Подуяне“ е вече изградена

1/3 от разширението на метрото през “Подуяне“ е вече изградена. Строителството на отсечката от кв. “Хаджи Димитър“ до “Левски Г“ върви в срок и се очаква да завърши до края на 2025 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата по Третата метролиния под бул. „Владимир Вазов“.

По трасето на участъка в зоните на обслужване живеят и работят над 70 хиляди души.

Фандъкова посочи, че се очаква да започне изграждането на участъка на метрото през кв. „Слатина“, което ще е с дължина 6 км и ще има шест метростанции.

При планирането и проектирането на метрото съм защитавала всеки лев, участък по участък. Строителството му е трудно и тежко, с основно предизвикателство – осигуряване на финансирането, заяви Фандъкова. И уточни, че общо за изградените 42 км от съществуващата метромрежа са били осигурени около 3 млрд. лв.

До края на годината се очаква да започне строителството и на трасето в ж.к. „Обеля“ за една метростанция и един интермодален терминал.

Подготвя се и трасето на метрото от „Лозенец“ през „ВЕЦ Симеоново“ до „Студентски град“, което е още 4 км., както и разширението на метрото от Бизнес парка до „Околовръстния път“.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ