20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

1/3 от разширението на метрото през „Подуяне“ е вече изградена

1/3 от разширението на метрото през “Подуяне“ е вече изградена. Строителството на отсечката от кв. “Хаджи Димитър“ до “Левски Г“ върви в срок и се очаква да завърши до края на 2025 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата по Третата метролиния под бул. „Владимир Вазов“.

По трасето на участъка в зоните на обслужване живеят и работят над 70 хиляди души.

Фандъкова посочи, че се очаква да започне изграждането на участъка на метрото през кв. „Слатина“, което ще е с дължина 6 км и ще има шест метростанции.

При планирането и проектирането на метрото съм защитавала всеки лев, участък по участък. Строителството му е трудно и тежко, с основно предизвикателство – осигуряване на финансирането, заяви Фандъкова. И уточни, че общо за изградените 42 км от съществуващата метромрежа са били осигурени около 3 млрд. лв.

До края на годината се очаква да започне строителството и на трасето в ж.к. „Обеля“ за една метростанция и един интермодален терминал.

Подготвя се и трасето на метрото от „Лозенец“ през „ВЕЦ Симеоново“ до „Студентски град“, което е още 4 км., както и разширението на метрото от Бизнес парка до „Околовръстния път“.

Related Articles

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ