13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Стартира ежегодната кампания „Зелено Габрово“

Община Габрово кани местните жители и организации да се присъединят към ежегодната кампания „Зелено Габрово“. Акцията подкрепя местните инициативи за облагородяване на градската среда. Целта е активно включване на местната общност в дейностите по опазване и поддържане на зелената система в общината, създаване на цветни пространства в кварталите, запознаване с особеностите при отглеждане на някои видове растения, както и съхранението им през есенно-зимния период.

Растенията, които габровци могат да засадят в градската среда, за да направят междублоковите пространства и детски площадки по-цветни и по-красиви, се предоставят от оранжериите към ОП „Благоустрояване“. Разсадът е собствено производство на отдел „Озеленяване“, а местните ще могат да получат съвети за избора на растения и тяхното отглеждане от служителите на отдела.

Част от сезонните и многогодишни цветя, произведени в оранжериите и включени в кампанията „Зелено Габрово“ са тагетис, калдаръмче, салвия, хортензии рози, лавандула и други.

Желаещите да се включат в кампанията трябва да посочат кой район искат да облагородят, да изберат терен общинска собственост и да се ангажират изцяло със засаждането и отглеждането на растенията.

Местата в кампанията са ограничени като възможността за включване ще се определя от реда на приемане на заявките за участие.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ