19 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на Община Ямбол Диана Тодорова подписаха съответните договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Първият проект е свързан с изграждането на нова многофункционална спортна зала. Тя ще бъде разположена в непосредствена близост до вече съществуващата спортна зала „Диана“, с която ще бъде свързана чрез топла връзка. Дейностите са част от стратегията на Общината за насърчаване на масовия спорт. Новото съоръжение ще осигури още по-добри условия за тренировки и състезания, подпомагайки развитието на детско-юношеския спорт и дейността на спортното училище в Ямбол. Стойността на дейностите е в размер на 2 286 300 лева.

Вторият проект, с държавно финансиране от 6 670 000 лв., обхваща основен ремонт на участък от улица „Преслав“, на север от ул. „Д. Благоев“, от кръстовище с ул. „Акация“ до обходен път „Изток“ – до бензиностанция „Омакс“ в квартал „Георги Бенковски“. Предвижда се премахване на старата асфалтобетонова настилка и поставянето на нова. Тротоарите също ще бъдат изцяло подменени.

Третият важен проект е за ремонт, рехабилитация и реконструкция на ключова алея в града, която свързва улица „Димитър Благоев“ с обходен път „Изток“. Предстои подобрение на пътната настилка, подмяна на бордюри, подобряване на условията за безопасност на движението, както и осигуряване на достъпна среда за всички, включително хора с увреждания. Отпуснатите средства са в размер на 700 000 лв.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ