8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Форум: „Градска среда. Проектиране и трансформация в отговор на климатичните промени“

„Градска среда. Проектиране и трансформация в отговор на климатичните промени“ е темата на хибридния форум, който ще се проведе на 19 март от 9.30 до 15.30 часа. Той се организира от BAU Academy в партньорство с Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Целта на събитието е да се дискутират и представят иновативни архитектурни и технологични подходи при планирането и благоустройството на градската среда, които допринасят за обезопасяване при бедствия и аварии и редуциране на риска от настъпващи такива.

Представители на местните власти и общините ще имат възможност да споделят програми и намерения за развитие на региона и да се запознаят с технологични компании и решения, които да бъдат интегрирани и реализирани и практически примери case studies на водещи проектантски, архитектурни и урбанистични бюра.

Акценти и насоки за подготовка на лекциите:

*Устойчив дизайн: Подготовка на градската среда за предизвикателства, свързани с изменението на климата като: засушаване, покачване на морското равнище, екстремни метеорологични явления, земетресения и други рискове за околната среда.

*Биофилен дизайн: Интегриране на зелени площи и устойчиви характеристики в градското планиране. Използване на екологични материали и енергийно ефективни технологии.

*Здравословни градове: Насърчаване реализирането на проекти и използването на технологии, които подобряват качеството на живот на гражданите.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ